Zabudnite na Valentína, dnes oslavujeme oveľa lepší (knihomoľský) sviatok!

Štrnásty február pozná väčšina ako sviatok všetkých zaľúbených. Darujeme si medzi sebou čokoládu či kvet, dáme si chutnú večeru pri svetle sviečok a povieme si, ako veľmi sa ľúbime. Avšak správny knihomoľ vie, že je to aj dňom, kedy si na celom svete ľudia darujú knihy, ako prejav lásky, priateľstva či náklonnosti. Je jedno či je to váš priateľ, alebo úplne cudzí človek.

Čokoláda sa zje, kvet zvädne, sviečky dohoria, no kniha a príbeh v nej sú večné. Vyberte knihu, o ktorej viete, že by sa dotyčnému páčila, alebo siahnite po vlastnom overenom kúsku a darujte tak nezabudnuteľný zážitok, ktorý môžete s obdarovaným neskôr zdieľať.

Len málo darčekov môže byť osobnejších, ako kniha. Nikdy nebude nemoderná, nikdy sa nepokazí a nebude po záruke. Navždy vám bude pripomínať deň, kedy ste ju dostali, budete si pamätať tvár darcu i slová, ktoré pri darovaní zazneli. Preto keď bude opäť v kalendári svietiť ten povestný „zaľúbený dátum“, spomeňte si aj na to, že 14. február je i Medzinárodným dňom darovania kníh. 

...ale nezabúdajte sa ľúbiť. Celoročne. 💗




Komentáre